Om prosjektet

ODDEN BRYGGE – Grimstads nye havnefront

Odden Brygge er en sentral del av den pågående utviklingen av havnefronten, som vil bli Grimstads nye livsåre. Her kan du slappe av, bade, shoppe, spise og drikke; alt med utsikt til den vakre skjærgården.

Grimstad er en av Norges vakreste havnebyer, og dette gjenspeiles i prosjektet. I et arkitektonisk perspektiv har vi fokusert på to primære konsepter ved utformingen. Vi ville spleise den tradisjonelle trebyen med det nye og moderne Grimstad, samtidig som vi ønsket å invitere skjærgården og de vakre omgivelsene inn ved å la dem forme og styre designet.

Odden Brygge tilbyr flotte leiligheter henvendt mot sjøfronten. Utsikten er ivaretatt ved at de fleste enhetene har gjennomgående stue-/kjøkkenarealer som får sol fra sør og utsikt mot nord. I tillegg bidrar store vindusarealer og balkonger mot sør og nord til å åpne leilighetene for lys og utsyn.

Sprangene i fasadene gir private soner og variasjon i bygningsvolumene. Materialbruken spiller på den tradisjonelle, hvite trekledningen med innslag av felter med mer gylden farge. Arkitekturen på Odden Brygge har den ene foten i det gamle Grimstad, og den andre i en ny og spennende bydel langs Grimstads nye havnefront.

Nuno Arkitektur